Monday, April 10, 2017

Ubat resdung (sinus) terbaik!

Ramai kawan dan kenalan saya yang ada resdung atau sinusitis ni. Dan dah ramai juga berikhtiar dengan SET RESDUNG yang saya nak share ni. Sebelum tu nak tanya, tahu tak apa itu resdung ??

Resdung  atau sinusitis disebabkan oleh keradangan sinus di mana tulang di sekitar hidung, mata dan pipi disalut dengan membran yang menghasilkan lendir, yang berfungsi untuk memanaskan dan melembabkan udara yang disedut, ditambah pula untuk menapis sebarang kuman. Apabila pepejal dan tidak boleh mengalir dengan baik, mukus terus mengumpul, bertakung dan menjadi dijangkiti. Resdung ni kalau tak dikawal segera boleh menjadi kronik. 

Terdapat beberapa rawatan perubatan untuk merawat resdung termasuk preskripsi antibiotik, steroid, anti-radang, dan dalam beberapa kes terpaksa menjalani pembedahan.ada juga awatan traditional yang akan membantu mengurangkan pengeluaran lendir atau ulat resdung.dan membolehkan resdung. Terdapat juga ubat-ubatan herba dan homeopati, semburan hidung dan minyak aromaterapi yang boleh membantu mengurangkan sinus bengkak.

Ada yang dah puas cuba semua rawatan diatas??? Tapi resdung masih ada?? Saya sarankan anda cuba pula SET RESDUNG dari rangkaian produk-produk shaklee ni.

Alfalfa Complex
  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.
B Complex
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
Vitamin C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.
Omega Guard
  • Omega guard bertindak sebagai agen anti radang yang mengurangkan rasa tak selesa merupakan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan dibahagian muka.

ubat resdung

Berkesan ke??? InsyaAllah berkesan sebab dah ramai yang bebas dari resdung ni. 

ubat resdung

 Puan Ummi Zainab ni dah cuba ubat klinik tapi masih tak settle isu resdung tu lalu beliau cuba set resdung ni alhamdulillah resdung hilang. Masalah jerawat akibat resdung pun hilang sekali. Syiok kan?

penawar resdung

Sejak amalkan set resdung ni bangun tidur dah tak bersin-bersin lagi. Hidung dan bahagian muka dah tak gatal. Ada orang kena resdung keluar jerawat, tapi ada orang jenis resdung tak keluar jerawat jadibersin lah, gatal gatal, mata berair , selesema , sakit telinga means resdung 'makan' dalam.
Sebenarnya resdung yg jenis 'makan' dalam nie lah yg bahaya. Sebab resdung tu tak keluar.
                                                                                                                       ~Hani Nadhirah


Korang jangan biar lama-lama ye resdung tu. Cepat rawat. Hubungi saya 0126088399 atau email: aniszzddin@gmail.com insyaAllah saya bantu.

Salam ceria,
aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX