Thursday, June 13, 2013

Masalah kurang berat badan?? Nak naikkan berat badan?? nak tambah berat tapi dengan cara sihat??

Gemuk lawannya kurus. Kita biasa dengar raaaaamai orang nak kurus tapi ramai juga yang berusaha untuk "tambah berat" iaitu capai berat badan yang ideal dimana berat bersesuaian dengan tinggi takde la orang nampak kita "rimbun" jek kan kekeke. 

Seperti nak kurus juga, untuk tambah berat anda boleh cuba beberapa produk Shaklee yang sesuai untuk tambah berat. Kenapa shaklee??? Kan tadi kata nak yang selamat...shaklee dijamin selamat sebab setiap produknya disokong oleh ujian klinikal dan shaklee semuanya dari sumber semulajadi.

Nak kurus atau nak gemuk ni asasnya sama KALORI kalau nak kurus kena kurangkan makanan yang tinggi nilai kalori dan kalau nak gemuk kena ambil makanan yang tinggi nilai kalori tapi bukan makan segera yang tinggi kalori tapi kosong nutrisi...tadi kita dah setuju nak sihat kan???

Berikut senarai produk2 shaklee yang membantu anda untuk menambahkan berat badan:-

1) vitalea - Multivitamin yang lengkap dengan 28 mineral dan vitamin yang diperlukan oleh badan.

2) B-Complex - membantu meningkatkan selera makan

3) Mealshake - membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang lengkap dengan kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap lebih sedap dari milk shake kat McD. Protin amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh sebab protin adalah makanan kepada sel2 badan kita. 

Untuk tambah berat pengambilan makanan harian juga perlulah dipantau. Berikut adalah JADUAL PEMAKANAN UNTUK TAMBAH BERAT

Pagi (Sarapan) :Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2. Mesti ada daging/ayam/telur/ikan)

Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)

Mkn B Complex (1bji).Vitalea 1bji 

 Brunch : Makan roti, Minum susu 1 gelas
 
Lunch: nasi plus lauk ayam/ikan/daging..

Tea time :Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)

Makan Malam:(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn).

Mkn vitalea 1 biji lagi 10 minit sebelum tidur :

Supper:Makan roti sekeping.Minum susu 1 gelas

Ok yang kat atas ni cadangan pengambilan makanan harian...untuk TIPS yang lebih lengkap kena lah beli dengan saya dulu hehe!

P/s: Bulan ni promo MEALSHAKE tau.....saya offer harga baik punya!


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX