Tuesday, October 2, 2012

PROMOSI HEBAT OKTOBER!

Seperti yang kujangka terjadi..... bulan ni promo ESP..... (hehe sila nyanyi mcm lagu KRU Seperti Yg Kujangka Terjadi) Bukan apa menyanyi bagai ni, mode terlebih Epi sbb apa yang ditunggu2 telah tiba, bak kata pepatah pucuk dicita ulam mendatang...Ok lah takmo membebel lagi sekarang saya umumkan promosi untuk bulan Oktober yang istimewa ni, Taaadaaa....Ms ESP! 

Kini anda boleh menikmati PROTEIN SOYA SEMULAJADI DARI SYARIKAT MAKANAN TAMBAHAN NO 1 DIDUNIA dengan harga RUNTUH.


Energizing Soy Protein atau nama baru Soy Protein Isolate Powder merupakan satu-satunya produk didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat usia. Kandungan Indek Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia juga sesuai untuk penghidap kencing manis. satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, ciri2 lain yang istimewa ialah ianya "Non Gmo - Non Genetically Modified Organism " yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. selain itu, ianya rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh. Setiap satu canister ESP (850g) mengandungi 30 kg soya!  

Saya sertakan disini kriteria2 dalam memilih protein soya yang terbaik (credit:mamafaiz). Ada tujuh kriteria semuanya yang anda perlu pertimbangkan.... tapi kalau tak kisah pun takde masalah cuma bagi saya penting untuk kita ambil tahu apa yang kita makan sbb kesihatan itu kakayaan yang sebenar! 
  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan 
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.
Jangan tunggu lama2 nnt habis.... produk Shaklee selalu aje abis kena sapu sbb dah ramai yg bijak dalam memilih yang terbaik untuk diri dan keluarga maklumlah bila sebut Shaklee mesti ingat 3 benda ni SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya aniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX