Monday, May 7, 2012

Tekanan darah rendah, anemia - Vitalea membantu!

Tahukah anda kalau kita mudah pening, sering pitam dan berdebar-debar tu tanda-tanda kurang zat besi. Tambah pula, kalau memang tekanan darah rendah, gejala-gelaja ini sering berlaku. Cuba amalkan 2 biji Vitalea kerana ramai yang mendapat kesan positif selepas mengamalkannya. Kalau sebelum ini anda dah ambil 1 biji Vitalea, mungkin ia tidak memadai. 2 biji vitalea adalah yang direkomen di label Shaklee untuk dos harian, jadi jangan risau terlebih dos pula.

Jom baca sharing dari Dilla tentang pengalamannya.


Saya mc sampai 2 hari...dua-dua hari berlaku kejadian yang sama..Waktu pagi, memang tak larat untuk bangun..apatah lagi nak pergi ke tempat kerja...kepala pening sangat..


Bila pergi klinik, tekanan darah saya agak rendah, 90/60..bila tengok tapak tangan pun pucat lesi sangat. Doktor kata tekanan darah rendah dan mungkin anemia sebab pucat sangat..Doktor minta saya makan makanan laut yang boleh tambah darah macam kerang, hati dan organ dalaman lain.


Saya termenung sekejap.Saya memang sudah lama melatih diri untuk elakkan memakan organ dalaman seperti yang diajar Rasulullah SAW.

Jadi penyelesaiannya, beliau telah mengambil 2 biji Vitalea berbanding 1 biji Vitalea yang sering beliau skip juga sebelum ni.


Sejak dari hari tu, saya mengamalkan pengambilan Vitalea 2 biji sehari pada setiap pagi dan pada sebelah malamnya, saya akan mengambil 4 biji Ostematrix sebelum tido sebab kalsium ni juga penting untuk membantu pembentukan sel darah merah =).

Allhamdulillah, sekarang dah hampir tiada langsung pening-pening...hehe..



Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?

Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

Info berkenaan zat besi:

Zat besi atau iron adalah nutrien penting untuk badan manusia. Seorang lelaki dewasa yang sihat mempunyai 40 hingga 50 mg iron per kilogram berat badan manakala bagi wanita dewasa mempunyai 35 hingga 50 mgs per kilogram berat badan.

Iron memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripda paru-paru ke tisu. Iron bergabung dengan oksigen di dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan. Iron digunakan dalam pembuatan haemoglobin.

Iron juga berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan iron telah menunjukkan badan kita mudah mendapat jangkitan.

Kekurangan zat besi boleh menyebabkan :


* Keletihan, lemah badan.
* Berdebar, sakit dada.
* Kesukaran bernafas.
* Anemia.


Selain itu, kelebihan Vitalea lagi adalah:

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Jika anda rasa artikel ini berguna, jangan lupa untuk kongsikan demi manfaat bersama. Dan jika anda ingin dapatkan Vitalea sila sms/cal saya anis 0126088399 atau email di aniszzddin@gmail.com sesuatu yg istimewa menanti anda.

Salam Ceria,
aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX