Monday, April 30, 2012

Nutriwhite - Set Penjagaan Kulit yang lengkap!

Morning everyone,

Beberapa hari lepas saya ditanya tentang set penjagaan kulit shaklee dari segi luaran iaitu Shaklee NutriWhite dan Enfuselle. Ye la sebelum ni saya asyik cerita suppliment untuk kulit yang kena telan kan so harini terbuka pintu hati nak post entry pasal produk untuk kegunaan luaran pulak.

Saya tak buat entry khas tentang ini sebab saya belum menggunakannya lagi.
Alhamdulillah, setakat ni belum ada masalah kulit dan lagi set pencuci muka yang saya beli sebelum berkenalan dengan shaklee ni masih banyak bakinya. Ye la kan setiap kalu cuci muka guna sikit jer bukannnya sampai sesudu tu yang tahan lama tu hihi.....Apa pun, saya share sedikit tentang barang ini ya.


NutriWhite mengandungi :

*Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

*Overnight Renewal Whitening Cream

-Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur Linden menyihatkan
serta melembapkan kulit secara mendalam.
-Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit.
-Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

*Gentle Deep Foaming Cleanser

-Membersihkan dan menyegarkan kulit
-Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
-Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
-Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
-Lembut dan menyegarkan

*Soothing Radiance Whitening Softener

-Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
-Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
-Kudzu menegangkan dan mencerahkan
-Marshmallow melembapkan
-Ianya sangat berkesan

*Gentle Action Makeup Remover

-Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
-Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
-Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
-Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

*Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

-Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
-Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
-Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
-Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
-Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta
mengembalikan seri wajah
-Lembut dan mudah diserap oleh kulit

*Spot Whitening Treatment

-Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
-Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat
bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan
radang kulit
-Cats Claw menegangkan kulit
-Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah
yang lebih halus


*Set penjagaan Enfuselle mengandungi :

-Hydrating Cleansing Lotion
-Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa
menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
-Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan
berseri
-Mencerahkan tona kulit
-pH yang seimbang
-Hipoalergenik

*Purifying Cleansing Gel

-Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap
dan minyak berlebihan.
-Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
-Mencerahkan tona kulit
-pH yang seimbang
-Hipoalergenik

*Hydrating Toner

-Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
-Terbukti secara klinikal
-Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
pH yang seimbang
-Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
-Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan
ekstrak witch hazel dan kamomil

*Purifying Toner

-Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan
Enfuselle.
-Terbukti secara klinikal
-Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
-pH yang seimbang
-Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
-Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
-Membantu mengawal kulit berminyak
-Hipoalergenik

Hydrating Moisturizer

Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:

~102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
~195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
~21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
~Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga
24 jam
~Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
~Hipoalergenik

*Balancing Moisturizer

Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:

~146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
~268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
~173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
~Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
~Hipoalergenik

*Eye Treatment

Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:

~233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
~120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
~209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
~32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa
lapan minggu
~Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
~Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada
kulit halus di sekeliling mata
~Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
~Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai
kanta lekap.

Bila tulis entry ni, saya sendiri rasa macam nak cuba pula. Nanti bila saya cuba, saya bagi sedikit review ya. Tapi kalau anda dah terbekenan jgn segan2 call/sms saya 0126088399 email pun blh aniszzddin@gmail.com benda bagus rugi kalau tak dicuba.

Sekian,
aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX