Tuesday, February 14, 2012

Kisah minah vitamin!

"Minah vitamin" gelaran baru dikalangan kwn2 ye. Sampai ade kwn saya kat opis siap perli " Nah vitamin C", sambil bagi limau manderin kat saya. Agaknya tanpa disedari saya selalu kaitkan apa jua keadaan individu yang saya jumpa dengan vitamin. Contoh bila tgk orang letih je saya akan kata " kau kena amik multivitamin ni cergas skit" Sampai aritu boss saya wish besday pastu tanya umur berapa. Saya dengan spontan jawab " dah enter 3 series sbb tu saya amalkan pengambilan vitamin boss" Nak tau boss saya ckp apa???? "Awk ni mesti nak jugak kaitkan dengan vitamin" Serius! sebenarnya spontan je tu tak dirancang langsung. saya mmg selalu nak share tentang kebaikan vitamin2 yang saya ambil ni dengan org lain tapi selalu aje org ingat saya nak berniaga. Tapi sebenarnya saya cuma nak berkongsi kebaikan. Ye la Rasullullah pun pernah bersabda:

Daripada Abdullah bin 'Amr bin al-'Ash radhiallahu 'anhuma bahwasanya Nabi s.a.w. bersabda:

"Sampaikanlah (kepada orang lain) daripadaku, sekalipun hanya satu ayat .

Atas dasar itu saya sentiasa share apa2 juga kebaikan vitamin2 ni dengan org lain. Saya tak kisah apa org nak kata yang penting niat kita tu lebih kepada "perkongsian" daripada "keuntungan". Ye lah seperti kata bff saya duit ni kalau dinilaikan dengan nombor memang kecil nilainya sentiasa kurang. Contohnya mcm nilah kalau semata-mata sebab nak "jual vitamin" takyah set up blog ni baik ge bukak kiosk kat tesco ke giant ke tapi dengan blog ni kita boleh kongsi info2 dengan org2 yg kdg2 ada masalah tapi dia malu nak cerita. Sekurang2nya ade lah juga jasa kepada masyarakat. Berapa sangatlah keuntungan jual vitamin ni kalau wang jadi ukuran, baik jadi tauke karaoke btl tak? Saya gembira bila rekemen kat kwn2 pastu diorang cuba dan diorang gembira itulah kepuasan sebenar! Kita bgtau je kat diorang biar diorang buat keputusan.

P/S: Kalau korang ada apa2 nak tanya pasal vitamin / supplimen jgn segan2 email:aniszzddin@gmail.com atau sms 0126088399.

Salam ceria,
Aniszzddin

2 comments:

  1. hihihi takpe..orang perli pun takpe..yang penting kita bangga dan yakin dengan apa kita buat. ^^

    ReplyDelete

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX