Sunday, February 12, 2012

Ketahui masalah kesihatan anda dan vitamin yang diperlukan!

Panduan ringkas tentang pengambilan vitamin shaklee. Saya telah menjadi pengamal vitamin Shaklee sejak dua bulan yang lalu. Setakat ini saya amat berpuas hati dengan hasilnya. Semakin hari saya semakin jatuh cinta dengan SHAKLEE dan sentiasa ada saje produk SHAKLEE yang ingin saya cuba. Bukan saya saja yang amalkan supplimen SHAKLEE ni suami dan anak2 pun amalkannya mengikut keperluan masing2. Sebelum ni saya mmg tak ambil apa2 supplimen ialah sebab merasakan diri ni sihat je. Tapi tanpa disedari setiap hari badan terasa letih pastu tidur terganggu bila nak susukan A'isy pun kadang2 tension. So sya pun mula google tentang punca2 badan letih dan "mood swing" ni. Rupa2nya "CUKUP MAKAN" saje tak menjamin badan kita mendapat cukup nutrien. So saya pun beli TRIAL PACK yang mengandungi Multivitamin, B-Comp, Vit C dan ALfalfa. Seminggu je consume dah dapat rasa kesannya. Badan tak lagi letih, energy tu sma je pagi ke petang. Susu pun banyak..... dah tak tension nak bf A'isy sbb mood sentiasa bagus. Sekarang saya dah cuba banyak juga supplimen dari SHAKLEE ni. So saya kongsi kebaikan supplimen2 ni, manalah tahu ada yang anda perlukan. Ialah bak kata MAYA KARIN "kita lain, kena ikut keperluan" (sebut mcm dlm iklan k.... blh gitu?)Berikut saya senaraikan suppliment dari SHAKLEE dan khasiatnya.

Energizing Soy Protein (ESP)
Pembina sel
Ianya adalah protien dan protein sangat penting untuk pembentukan sel.ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESp turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang.....kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi setanding dengan harga yang kita bayar :).

VITA LEA MULTIVITAMIN
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

Vitamin B Kompleks
"Vitamin Happy"
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.


VITA C - Vitamin "Cantik"
Meningkatkan Sistem Imun
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.


KALSIUM

Lengkap dgn unsur kalsium, magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting utk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dgn lebih efektif.

CAROTOMAX
Antioksidan
Mengandungi lima karotenoid utama dan tiga fitonutrien yang berkaitan dengan kesihatan jangka panjang mata, prostat, paru-paru dan jantung. Menggalakkan sistem imun yang kuat.

VITA - E

Melancarkan peredaran. Menstabil hormon. Membawa vitamin kepada sel-sel. Membantu mengelakkan tekanan darah tinggi. Membina otot jantung. Setiap kapsul mengandungi vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu. Ianya vitamin asli dan beserta unsur selenium

NutriFeron
Terbukti secara klinikal untuk memperkukuh dan mempercepatkan tindak balas sistem imun yang menggunakan campuran proprietari ekstrak daripada tumbuhan semula jadi.

Lecithin

'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.


OMEGA Guard

Politaktepu Omega 3 asid lemak yang digunakan oleh tubuh untuk mengurangkan kelekitan platlet dalam darah. Terbukti untuk mengurangkan risiko serangan jantung dan strok. Membantu artritis dan migrain. Bertindak sebagai anti-radang.Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

ZINC
pemangkin
Membantu prostat & pembiakan sistem dalam kedua-dua lelaki dan wanita. Membantu menambah kesihatan kulit, rambut dan imuniti kepada jangkitan dan penyembuhan. Diperlukan terutama oleh vegetarian, diet, pesakit kencing manis, orang-orang yang menjalankan pembedahan dan wanita hamil.

Meal Shake
Makanan segera yang seimbang. Menyediakan hidangan lengkap lazat apabila dicampur dengan susu. Mempunyai protein, vitamin, mineral dan serat. Perancis Vanila atau Bavaria Koko.

FIBER
Rumusan serbuk baik dengan rasa perisa kacang halus bijirin penuh. Satu sudu besar menyediakan 3 GMS serat. Cara mudah untuk mendapatkan lebih banyak serat. Telah terbukti secara klinikal untuk menurunkan kolesterol 33 mata dalam 4 minggu. Tiada kesan sampingan yang berbahaya.

PERFORMANCE DRINK

Rumusan pengganti minuman penambah tenaga. Mengandungi kalium. 67% lebih karbohidrat daripada Gatorade. 3 jenis karbohidrat untuk tenaga & stamina. Hebat untuk sesiapa yang berpeluh. Menggantikan mineral dan elektrolit.


ALFALFA

Bouquet mineral
Herba lengkap dari alam semulajadi. Antihistamin semulajadi. Diuretik. Bantuan pencernaan. Menyediakan serat dan klorofil untuk pembersihan dan bau. Sumber terbaik mineral surih. Hilang dengan alahan, asma, arthritis, bursitis, sendi tegang dan bronkitis. Normalizes kimia badan dan saluran penghadaman.


GARLIC

Antibiotik semulajadi.Berkesan untuk candida, selsema & selesema dan tekanan darah tinggi. encegah serangan bakteria yang menyebabkan cirit-birit.


GLA KOMPLEKS
Mengawal proses badan
Mengandungi minyak berharga dari benih Borage tumbuhan, sumber yang paling semula jadi yg mengandungi GLA. Formula herba yang unik juga termasuk minyak biji bunga matahari dan Vitamin E. Mengawal proses badan seperti mengawal tekanan darah, pembekuan darah dan keradangan. Membantu dengan gejala-gejala menopause dan PMS.

HERB LAX

Julap lembut. Membersihkan kelenjar limfa, saluran darah dan saluran pencernaan. Merangsang aliran hempedu di dalam hati tanpa membunuh bakteria. Menggalakkan proses detox. Mengandungi 9 herba organik.

Shaklee Menggabungkan Sains dan Alam Semulajadi.Disokong oleh lebih 55 tahun penyelidikan! Supplimen semulajadi bertaraf 5 bintang yang mampu dibeli.


Untuk memesan vitamin berkualiti tinggi dan pemakanan tambahan pada harga terbaik daripada saya blh sms/call anis 0126088399 or email me at aniszzddin@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX