Tuesday, July 23, 2013

Senarai Set Vitamin Shaklee yang paling HOT @ Mesti cuba!

Mungkin ada diantara pelawat2 blog anisvitashop ni yang belum kenal dengan jenama SHAKLEE ni. Jadi hari ini saya nak kongsikan tentang set vitamin shaklee yang menjadi bualan hangat terutamanya kaum hawa. Jom check it out!


Paling hangat atau ngetop ialah SET PENYUSUAN @ BF SET shaklee yang terdiri daripada 3 pakej iaitu:

1. Set B
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa. Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan.

2. Set Eu Four Pack
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium. Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS), Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose 

3.Set 3M (TRIPLE M)
Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP. Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.  Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak
mempunyai stok susu yang banyak.

Kedua terhangat ialah SET BERPANTANG shaklee yang juga sesuai untuk mereka2 yang baru menjalani pembedahan. Set ini mengandungi multivitamin(vitalea), B complex, vitamin c dan zink. Ianya hot kerana ciri2 berikut:

  1. Ianya SELAMAT & TIDAK MEMBERI SEBARANG KESAN KEPADA IBU DAN BAYI. Maksudnya ianya tidak mengganggu kesihatan ibu, pengeluaran susu atau kesihatan bayi.
  2. Ianya BOLEH DITERUSKAN WALAUPUN BAYI MENGALAMI "KUNING". Kebanyakan set berpantang perlu diberhentikan pengambilannya terutama jamu, sbb jamu tu akan buat kuning tu jadi semakin teruk.
  3. Ianya MEMBANTU BADAN IBU MERASA SIHAT, BERTENAGA & TIDAK MUDAH LETIH sbb selepas bersalin badan ibu berada pada tahap lemah, ibu juga perlu tenaga utk melayan kerenah bayi yang berjaga malam dan juga menyusukan bayi.
  4. Ianya MEMBANTU PROSES PENYEMBUHAN LUKA bersalin dengan cepat.
  5. Ianya MEMBANTU ANDA LAWAS & TIDAK SEMBELIT. Ini penting kerana sembelit menyebabkan luka jahitan anda lambat baik.
  6. Ianya MEMBANTU MENGHASILKAN SUSU DGN CEPAT. Ini sangat penting kerana susu ibu satu2 makanan yg terbaik utk bayi. Bonus juga buat ibu2 yg mempunyai susu yg banyak, boleh jimat dan blh cepat kurus sbb byk kalori dibakar semasa proses penyusuan.
Ketiga ialah SET IBU HAMIL/IBU MENGANDUNG shaklee. Set ini lengkap dgn vitamin & mineral perlu bg memenuhi keperluan nutrisi ibu dan bayi. Terdapat dalam 2 pakej iaitu:

Keempat ialah SET SLIMMING shaklee. Gabungan vitamin2 shaklee yang membantu proses penurunan berat badan berasaskan konsep BAKAR, BUANG & BINA. Set ini mengandungi:

LECITHIN / OMEGA GUARD: memecah dan membakar lemak
HERBLAX/ALFALFA: untuk proses detoks (buang)
CINCH SHAKE/ESP: untuk tingkatkan metabolisma dan bina dan melindungi otot ketika proses penurunan berat badan.

Dan tidak ketinggalan SET KECANTIKAN KULIT shaklee yang sentiasa mendapat tempat dihati para wanita. Set ini mengandungi vitamin2 yg perlu untuk kesihatan kulit seperti:

Vitamin B complex - mengandungi Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin. Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.

Vitamin C - Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan juga membantu pulihkan sel akibat luka jerawat.

Vitamin E - anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel, anti aging vitamin, merawat dan mencerahkan parut.

Collagen Powder - Gabungan ramuan2 terbaik menghasilkan Collagen Powder yang terbukti secara klinikal memberikan 69% kelembapan, 75% kelicinan, 80% kurang kedutan dan 90% peningkatan seri wajah. dan hasil ini akan diperolehi secepat 8 minggu tempoh pengambilan yang konsisten.

Selain dari senarai set diatas terdapat juga set vitamin untuk pelbagai masalah kesihatan seperti gastrik, senggugut, sukar hamil (masalah kesuburan), darah tinggi, kencing manis dan lain2. 

Orang kata tak kenal maka tak cinta, tak cuba mana nak rasa kan?? Hanya yang dah mencuba vitamin2 shaklee je yang tahu akan keistimewaannya dan kenapa set vitamin shaklee ni begitu POPULAR! 

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin
 
 

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX