Wednesday, June 5, 2013

Benarkah vitamin shaklee bantu tambah susu ibu???

Tentang penyusuan lagi???? Nak buat macamana saya memang OBSES dgn penyusuan susu ibu ni....malah dua2 anak saya exclusive breastfeed sampai 2 tahun. Bercerita tentang vitamin dan penyusuan memang dah tak payah nak explain la kan rasanya memang dah ramai yang kenal dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE ni malah ramai yang share tentang hasil yang diperolehi. Persoalannya betul ke vitamin shaklee ni membantu banyakkan susu???? Macamana pula dengan ibu2 yang masih gagal walaupun mengambil set vitamin yang sama???

Wahai ibu2 comel terutamanya ibu2 muda, ketahuilah bahawa untuk menghasilkan susu yang banyak ibu2 hendaklah memahami tentang perkara asas penyusuan iaitu KONSEP PENYUSUAN itu sendiri SUPPLY VS DEMAND. Bekalan akan dihasilkan atas permintaan....maksudnya ibu2 kena kerap kosongkan payudara agar stimulasi berlaku dan kilang susu akan mengeluarkan susu baru. Ibu boleh direct feed sekerap mungkin atau pam susu untuk kososngkan payudara. 

Jadi apa peranan SET PENYUSUAN tu???? Set penyusuan shaklee itu sebenarnya khas untuk ibu kerana ibu2 yg menyusu perlu pastikan diri berada dalam keadaan tenang, gembira, tidak letih melampau dan tidak stress dgn tuntutan kehidupan seperti menguruskan keluarga dan pada masa yang sama bekerja.  Ini kerana set penyusuan ini terdiri daripada rangkaian vitamin yang membekalkan nutrisi yang lengkap agar ibu tetap cergas walaupun bekerja, kurang letih dan tidak stress. Disinilah peranan utama vitamin2 dalam set penyusuan ini yg secara tak langsung membantu ibu menghasilkan susu yang banyak sebab kuantiti pengeluaran susu dipengaruhi oleh kesihatan dan emosi ibu itu sendiri. Perasan tak kalau kita penat susu sikit dihasilkan berbanding kalau kita dalam keadaan ceria dan gembira? Bukan itu sahaja, ibu adalah seorang isteri yang juga tulang belakang setiap keluarga, jadi kalau ibu sakit, tak sihat, moody memanjang siapa yg akan uruskan keluarga??? 

Atas sebab itu lah saya dan ramai ibu2 diluar sana mengambil SET PENYUSUAN SHAKLEE yang terdiri daripada 3 vitamin & mineral asas dan 1 milk booster agar ibu:

1-Bebas stress
2-Sentiasa bertenaga
3-Sihat dan ceria
4-Aktif, cergas & cerdas
5-tidak mengalamai masalah keguguran rambut, gigi tanggal, kulit kusam, muka pucat
6-Menikmati kehidupan yang lebih baik 
7-Tidur yang cukup


P/S: Golongan bapa digalakkan menghadiahkan SET PENYUSUAN ini kepada isteri tersayang kerana ia membantu menjaga keharmonian rumah tangga! Berbaloi bukan bila semua ahli keluarga mendapat manfaat darinya!
Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX