Saturday, May 18, 2013

Joint Health Tablet vitamin untuk kesihatan sendi

Pergerakan badan kita disokong oleh tulang temulang dan sendi2. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi2) yang memberikan keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yang mengalami ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif, pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa akan datang. Sam ada anda menghidap sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Berita baik! Anda boleh mengekalkan sendi2 yang kuat, flexsible dan mudah bergerak dengan ADVANCED JOINT HEALTH TABLET.

Advanced Joint Health tablet ini mengandungi ekstrak Boswellia aktif, ekstark jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin c untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan2 berasaskan mineral, ianya diformulakan dari formula sayur-sayuran 100%.

Advanced Joint Health Tablet bertindak dalam 3 cara iaitu:

1- Meningkatkan kesan kusyen ~ daripada ekstrak jagung (glucosamine)
2- Meningkatkan keselesaan sendi ~ daripada ekstrak Boswellia
3-Memelihara kesihatan tisu penyambung ~ daripada gabungan vitamin c, zink, mangan dan tembaga.

Saya pernah mengalami kecederaan ketika bersukan diusia 12 tahun, lutut saya dislocate dan pada masa itu doktor sahkan ligamen saya koyak. Sejak itu, saya dah tak boleh aktif bersukan sangat2 sebab lutut tu mudah dislocate dan kadang2 sakit. Bila Shaklee keluarkan Advanced Joint Health Tablet ni saya teruja untuk cuba, dan seperti yang shaklee bagitau dalam ujian klinikalnya Advanced Joint Health Tablet ni menunjukkan kesan dalam masa 5 hari! Sebenarnya hari ketiga dah boleh rasa kesan, Sebab selain lutut tu saya selalu lenguh2 pinggang mungkin disebabkan selalu mengiring statik untuk jangka masa panjang menyusukan A'isy. Sekarang dah takde lagi sakit2 sendi, pinggang dan bahu. Badan rasa ringan je. 

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan. 


*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Salam Ceria,

Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX