Saturday, May 5, 2012

Testimoni Set Penyusuan

Set Penyusuan ni mmg glamour dikalangan ibu2 menyusu yang consume produk SHAKLEE sbb memang hasilnya.....WALLAH! AMAZING! Saya sendiri mengamalkannya kerana anak sya a'isy bf sepenuhnya walaupun sudah berumur setahun 7 bulan. A'isy taknak susu formula langsung tak kira lah susu murah ke susu mahal ke sume dia taknak. Mungkin sbb susu mama dia sgt2 sedap ialah cukup sume zat kan. Saya amalkan Set Penyusuan Tripple M (mom's marvelous milk). Apa ynag ada dlm set ni ialah







Multivitamin ( Vitalea)

B-Complex

Vitamin C

Kalsium

Alfalfa

ESP

Memang berbaloi untuk ibu2 yang berazam untuk bf anak2 mereka. Alhamdulillah... pengalaman diari penyusuan susu ibu bersama supplemen Shaklee. Saya kongsikan beberapa testimoni mereka yang berpuashati dengan Set Penyusuan ni.




Apa yang ibu-ibu perlu buat untuk menjayakan penyusuan ibu ini setelah mengambil supplemen ?

TIGA PERKARA PENTING yang wajib anda patuhi sekiranya anda mahu cemerlang dalam penyusuan ibu:

1. Mematuhi konsep asas penyusuan susu ibu, iaitu SUPPLY & DEMAND. Anda wajib mengosongkan payudara sekerap mungkin. Minimum 6 kali sehari. Bagi seorang EP, saya diberitahu bahawa kekerapan mengepam susu adalah sehingga 8 – 12 kali sehari. Anda boleh mengatur jadual mengepam ini dengan kadar setiap 2 – 3 jam sekali.

2. Minum air tidak kurang 3 liter sehari. Air antara komposisi penting susu. Susu itu sendiri dalam bentuk cecair kan? Minum sedikit demi sedikit ya!

3. Doa yang berterusan di samping segala usaha yang dilakukan. Ingat ya .. rezeki itu datangnya daripada ALLAH. Maka, mintalah pohonlah daripadaNYA semoga rezeki anda dan bayi anda dipermudahkan dan berpanjangan sepanjang journey ini. Jaga solat, amalkan solat sunat Dhuha, lepas pam malam2 jam 3 am tu terus je Tahajjud (ada kekuatan yang anda miliki dengan Tahajjud!) dan jangan lekang berzikir!


Dapatkan Set Tripple M anda hari ini. Untuk harga istimewa, just sms/whatsApp 012-6088399 Anis atau emailkan sahaja ke aniszzddin@gmail.com Setiap pembelian melayakkan anda mendapat hadiah istimewa dan konsultasi mengenai pemakanan vitamin. TQVM ya! :)

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX