Wednesday, May 3, 2017

4 Bahan utama dalam vivix dan manfaatnya

Vivix ialah salah satu produk berpaten ciptaan Shaklee. Maksudnya vivix ni shaklee aje yang ada tau. Company lain tak ada. Eksklusif kan??? Benda eksklusif ni semestinya bahan-bahan yang digunakan pun eksklusif kan?? so hari ni saya nak kongsikan 4 bahan utama yang ada dalam vivix serta manfaatnya.

Bahan utama dalam Vivix ada EMPAT


1- ANGGUR MUSCADINE
Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih daripada satu kromosom yg bermanfaat untuk kesihatan. Kebiasaannya anggur biasa ada 19 kromosom, anggur muscadine ada 20 kromosom.
Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.
Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang.
Jika dibuat perbandingan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
Nampakkan mengapa Vivix terbukti bermanfaat dan berkesan untuk mereka yang ada masalah Diabetes

2- ELDERBERRY / SAMBUCUS NIGRA
Elderberry merupakan sejenis beri yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga beri. Elderberry telah lama digunakan dalam perubatan tradisional. Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser. Ini kerana sifat antioksidan yang terkandung di dalamnya.

3- PURPLE CARROT / LOBAK UNGU
Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuklah;
  • carotenoids,
  • phenolics,
  • polyacetylenes,
  • isocoumarins 
  • sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasuk lah Purple Carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4- POLYGONUM CUSPIDATUM (KNOTWEED JEPUN)
Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol. Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk supplemen anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya sangat membantu ;
  • melambatkan proses penuaan,
  • merendahkan kolesterol,
  • merendahkan tekanan darah
  • meninggikan prestasi atlet dan
  • mengurangkan berat badan.


Ok..puas hati dah dengan penerangan saya? Memang wajib percaya Vivix adalah produk hebat yang berasaskan bahan dan tumbuhan semulajadi hebat ciptaan Allah. Semoga semua yang dah cuba dan amalkan Vivix akan dapat rasa kesan terbaiknya. Insya Allah.

Yang belum cuba dan masih tercari-cari supplement "all in one" anda patut consider vivix ni. Cantik dapat sihat pun dapat. Hubungi saya 0126088399 atau email aniszzddin@gmail.com untuk tempahan dan konsultasi.

Salam ceria,
aniszzddin

1 comment:

  1. Crystal X ternyata "berbahaya", What!! serius??!!! Beberapa hari lalu, di media sosial ada yang menyebarkan berita seperti itu.
    Benarkah demikian? Yukk, simak dulu info yang sebenarnya disini > Fakta Crystal X
    Jangan mudah percaya informasi yang disebarkan di medsos, sebelum mengetahui faktanya. Manfaat Crystal X kan sudah banyak orang yang membuktikannya. Betul, kan? Yang perlu diwaspadari adalah efek samping Crystal X yang palsu. Karena banyak sekali beredar produk Crystal X Palsu.
    Ingat! Akun FB presiden saja bisa dipalsukan, apalagi cuma sekedar akun dokter yang tidak jelas.

    ReplyDelete