Tuesday, July 8, 2014

3 sebab ESP sesuai dijadikan menu bersahur ketika berpuasa!

Ketika bersahur adalah lebih baik jika mengambil makanan yang tidak terlalu berat dan tidak terlalu mengenyangkan tetapi kekal memberikan tenaga untuk jankamasa yang panjang. Manakala untuk berbuka pula, dahulukan makanan yang memberikan tenaga segera seperti kurma. Selain itu Al-Quran dan As sunnah mengesyorkan beberapa makan yang baik diambil ketika berbuka seperti susu kambing, kurma dan oat.

Pilihan saya dan suami untuk bersahur tahun ialah SET TRIPLE GEM. Kombinasi ESP, MEALSHAKE & PERFORMANCE DRINK memberikan rasa kenyang yg lebih lama, tinggi kandungan serat, lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Bersahur dengan set ini memang nampak sangat perbezaannya berbanding nasi. Bezanya ialah, dengan SET TRIPLE GEM anda tidak akan rasa terlalu kenyang tetapi anda juga tidak akan cepat lapar. Kenapa ini berlaku???? Kerana SET TRIPLE GEM mengandungi ESP sebagai sumber protein yang membantu memberi tenaga kepada badan. 

set berpuasa shaklee

Apa keistimewaan ESP ni?

Berikut 3 sebab kenapa ESP sesuai dijadikan menu bersahur ketika berpuasa!


1) Indeks Glisemik ESP rendah.
Indeks Glisemik tu adalah kadar penyerapan karbohidrat dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah. Apabila kadar glisemik makanan tu tinggi, makanan tu akan cepat terserap dalam badan, maka kita akan rasa cepat jadi lapar. Dan sebaliknya jika makanan tu ada indeks glisemik rendah, makanan itu akan lambat menyerap dalam badan dan kita akan rasa kenyang lebih lama.

2) Mudah untuk disediakan
Menyediakan menu bersahur bukanlah sesuatu yang mudah, walaupun menunya simple tapi anda masih perlukan masa untuk memasak sekurang-kurangnya 30minit untuk memasak sardin. Tetapi dengan SET TRIPLE GEM ini anda hanya perlu campurkan ESP, MEALSHAKE & PERFORMANCE DRINK dengan 200ml air atau jika anda ada resipi ESP kegemaran anda hanya perlu shake yang mana masa penyediaan kurang 5 minit. Mudah bukan???

3) ESP selamat berkesan & semulajadi

ESP ni dibuat dari soya tulen tau(non-GMO), buat yang dah diubah genetiknya. Banyak makanan macam ayam dan lembu telah diubah genetik sebab nak memenuhi keperluan pengguna.

Ayam disuntik untuk cepat besar, membiak dengan banyak, lembu pun sama. Hasilnya, kita banyak makan bahan kimia yang ada dalam makanan tersebut. Bahaya kan?

Tapi tidak kepada ESP. ESP ni dibuat ikut proses yang betul dan terkawal, khasiat sebenar soya masih kekal dan kita boleh dapatkannya tanpa genetiknya diubah. Memang betul-betul TULEN. 

Beberapa khasiat lain adalah:
1. ESP meningkatkan penyerapan protein, atasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
2. ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
3. 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang
4. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolestrol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung
5. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolestrol buruk) teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.



Macamana? Nak try tak?? Masih sempat untuk anda mencuba!


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di aniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FB anisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.


*Penafian:  Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog List

SHOUTBOX