Tuesday, September 10, 2013

14kuasa hebat teh @ Cinch Energy Tea Mix Shaklee bukan sebarangan teh!

Anda pengemar Teh? Pastinya anda tersenyum sampai ke pipi mendengar khabar berita ini. Menurut satu penelitian yang di lakukan oleh pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Didapati teh mengandungi pelbagai khasiat dan manfaat yang amat berguna. Antara manfaat teh ialah:
1. Teh mampu membangkitkan semangat, meningkatkan daya pemikiran dan ingatan seseorang.
2. teh beruapaya menghilangkan rasa letih, meningkatkan metabolisme tubuh, memelihara fungsi jantung, pembuluh darah, usus dan hati.
3. Minum teh mampu mencegah kerosakan gigi, Dikatakan amalan meminum teh pada kanak-kanak dapat mengurungkan risiko kerosakan gigi sebanyak 60%
4. Minum teh dapat melambatkan sel penuaan. Kesan antipenuaan yang terdapat didalam daun teh adalah 18kali ganda komposisinya daripada vitamin E
5. Minum teh dapat memperlahan dan menyekat pembentukan lemak pada selaput dalam pembuluh darah, mencegah pengerasan pembuluh nadi, tekanan darah tinggi dan penyumbat pembuluh darah pada otak.
6. Minum teh dapat merangsangkan saraf pusat dan merangsangkan kekuatan gerakan tubuh.
7. Amalan minum teh berupaya menurunkan berat badan dan menjaga kecantikan
8. Minum teh di percayai dapat mengatasi masalah katarak yang biasa dialami oleh mereka yang berusia. Tidak hanya dengan itu, ia juga boleh dijadikan penawar untuk mengubati radang rongga mulut dan radang rongga kerongkong yang kerap menyerang pada musim panas.
9. Minum teh dapat melindungi fungsi pembentukan darah. Daun teh mengandungi zat proteksi radiasi, Menonton televisyen sambil minum teh dikatakan dapat mengurangi bahaya radiasi televisyen sekali gus melindungi daya penglihatan anda.
10. Minum Teh dapat memelihara dan mengawal pengaliran darah dalam tubuh.
11. Air teh mudah di serap segera dalam tubuh dan di oksida.
12. Menyejukkan tubuh dan menurunkan suhu badan. Dikatakan selepas sembilan minit minum teh hangat, suhu tubuh menurun sebanyak 1 hingga 2 darjah Celsius.
13. Daun Teh mengandungi banyak unsur mikronutrien yang amat bermanfaat untuk tubuh.
14. Daun teh berupaya mengekang pertumbuhan sel kanser
Terdapat pelbagai jenis teh dipasaran black tea, white tea, green tea dan lain2. Selain daripada manfaat2 diatas teh juga kerap digunakan bagi tujuan mengawal berat badan seperti teh herba yg dihasilkan khas untuk tujuan perlangsingan.
Memperkenalkan Cinch Energy Tea Mix Shaklee rumusan teh esotik yg terdiri daripada teh putih, merah & Matcha(sejenis teh bg istiadat ulung jepun). Ia memberi anda tenaga tambahan semulajadi selin daripada rasanya yang meyegaran.
Mengapa Cinch Energy Tea Mix begitu istimewa??
1-Ianya selamat kerana hanya menggunakan penggalak semulajadi.
2-Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga & ketahanan badan.
3-Pilihan terbaik untuk menggantikan manisan & kopi bagi mengakalkan kecergasan tubuh.
4-Didatangkan dalam bungkusan kecil yang mudah dibawa
5-T-Lift eksklusif (campuran teh merah, putih & hijau)
6-Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna & bahan pemanis.
Apa kata penggemar Cinch Energy Tea Mix (ETM)
# Testimoni daripada Pn Noorly A Puad

Energy Tea Mix Shaklee BFF ku ♥♥♥
============================

Saya nak share sikit mengenai EMT ni. Baru je saya consume dalam seminggu ni tapi alhamdulillah saya jatuh cinta lagi dengan lagi 1 produk Shaklee...hehe...
Saya bukanlah nak fokus pada pengurusan berat badan tapi sekadar nak test power je... tapi memang sungguh bagai di kata, energy yg diberikan memang kaw2! Nak taw kenapa? Ne yg nak habaq mai ne, sbg ibu bekerjaya la katakan, mmg rutin saya agak busy. Pagi pukul 5am dah bangun utk persiapan ke office & plus plak nak urus anak ke taska...saya kena pastikan berada dlm kereta tepat jam 6.45am utk drive dari kajang ke cyberjaya. Nak ikutkan lebih kurang 30minit je tp memandangkan laluan saya agak jammed, so sy kena pastikan tentatif harian saya betul2 punctual. kalau tak mmg masak la bontot dlm keta...mana dengan anak mengelinjang kebohsanan..hehe

Bila dah pg2 da terkejar-kejar, energy pon agak drop la bila tiba dimuka pintu opis....nak touch access card kt guard pon rasa malas. Serius ne! Mata plak kalau disorong bantal mmg dibuai-buai la gamaknya...

Tapi sejak start amik 1 sachet ETM tiap pg sebelum srpn/ sebelum lunch, saya rasa lain...rasa segar bugar...nak buat2 tidur pon xboleh da...tapi saya consume belah siang je sbb klu malam, jadi burung hantu plak nanti...hehe...

Yang bestnya, dalam masa yang sama, saya rasa badan sedap...rasa ringan & tak lagi susah nak membuang...best...best...best...
Mmg produk ne sy highly recommended la sbb sangat berbaloi utk kita yang jenis perlukan tenaga xtra + keep slimming...2 in 1 gitu!!!

Kandungan sekotak : 28 bungkus
Cadangan sajian : 1 bungkus dibancuh dengan air panas atau sejuk

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX