Saturday, July 27, 2013

Vitamin untuk kulit cantik

Kulit kita berbeza ada yang sensitif, ada yang berminyak dan ada yang kering. Penting untuk kita mengetahui jenis kulit kita agar kita boleh memilih produk2 yang bersesuaian dengan jenis kulit dan juga penjagaan yang betul. Untuk entry kali ini saya kongsikan satu testimoni seorang pengguna produk semulajadi. Menurut beliau sebelum mengenali shaklee beliau memang menggunakan produk2 dari sumber semulajadi sahaja dan apa yg buat saya teruja ialah menurut beliau dalam byk2 produk penjagaan kulit muka dari sumber semulajadi yg beliau cuba PRODUK DARI SHAKLEE TERBAIK!!!

Kredit kepada tuan punya Testimoni: VitaminDelight

----------------------------------------------------------------------------------------------
SALAM.. apa khabar semua.. 
malam ni sy rsa nak share testimoni diri sendiri.. ehehe.. sblm ni pemalu.. 
atas permintaan ramai( kononnya la..hihi).. finally kluar la diri ini sebagai testimoni shaklee.. saya dah guna skincare enfuselle 1 set ni lebih 4 bulan.. 
now kulit kering saya dah 80% gone.. supplement juga saya amalkan.. byk jugak supplement shaklee yg sy amik tapi sy cuma nak highlight 3 bnd ni je.. bab esp ke vitamin E or len2 vitamin kulit saya tak nak crita la sb uolls pn dh sedia tahu kebaikkan supplement2 tu.. sy cuma nak highlight 3 benda yg sy rse sgt awesome bila sy guna.. cmne sy tahu 3 benda ni sgt awesome.. sb sy dh complete my experiments ttg 3 bnd ni.. enfuselle skincare, b complex and VIVX..
 
 
tadaa.. ni set skincare kesayangan saya..:) 
sblm sy guna enfuselle saya tak guna external skincare.. 
xsure brape lama xguna skincare tp yg kompem sebulan sy xde skincare.. 
sb sy hanya menggunakan natural skincare tp skincare sy yg dlu problem bab stok..dan sy kehabisan stok.. 
so, sy kumpul la duit beli skincare enfuselle ni( maklum la i fresh graduate.. xkeje..hihihi).. mula2 guna smpai sekarang keterujaan tu tak habes lg.. serius sgt jatuh cinta dengan skincare shaklee..sb sy mmg pengguna natural skincare sebelum ni dan bg saya skincare shaklee the best ever.. sy dh beberapa kali buat experiment stop skincare bebrapa minggu.. bila kulit da mula kasar then sy mulakan balik rawatan enfuselle... consistent semggu mmg kulit licin balik.. yg nk cantik cepat, trust me.. penjgaan luaran kna lebih... external skincare konsepnya dr luar bawa ke dalam.. supplement pula dr dalam bawa keluar.. faham x?? i mean external skincare rawat kulit luar dlu.. then die boleh serap smpai ke dalam lapisan kulit ke 2. supplement lmbt skit tp ntk long term sb die rawat lapisan kulit ke-3 dlu.. then baru bergerak keluar.. 
VIVIX
B complex
supplement yg rasa sgt awesome b complex n vivix.. 
sb kesan die cepat dan sgt awesome ntk saya.. dlu mse study sy duk tepi pntai.burn, jerawat berpasir.. kena slalu pkai SPF tp bpe lme je tahan kan.. now, sy dh xpkai SPF cukup dgn b complex.(tgh kumpul duit beli SPF nutriwhite.. hehee). sy makan 1 jam sebelum sy kluar rumah.. mmg kulit sy tak burn da.. bekas2 burn kt kaki dan tgan pn makin kurang... sy pnh stop b complex dan berlenggang2 bwh matahari selama semggu, mmg hangus kulitku.. satu lg yg best.. kulit makin berkilat.. satu lg supplement yg awesome VIVIX.. sy buat masker dan makan.. lps sy guna vivix sy dh byk stop supplement len.. VIVIX sgt awesome..jgn pelik ye kalau jumpe sy arini kulit cantik, tbe2 bulan depan kulit berjerawat ke hape, sb sy sentiasa buat experiment apa yang terbaik untuk saya.. dan jgn pelik knapa sy tak guna skincare dlm tempoh yg makan bulan kn, sb sy lg rela kulit sy rosak sb sy tak jaga daripada rosak sb bahan kimia yg berbahaya dalam skincare.. dan sy tak pelik knape kulit sy cepat serasi dgn enfuselle.. sb sy hanya memilih skincare yg natural.. bile sy guna skincare yg baru, skincare tu terus bekerja ntk cantikkan kulit sy.. kalau kite pnh guna skincare yg ada chemical b4 ni, skincare tu akan release kan dlu kimia yg lama.. then bru cantikkan kulit.. dan fasa detokfikasi ni mungkin akan timbul healing crisis bg sesetengah orang..sy tak obses dengan cantik tp sy mempromosikan natural beauty.. wink2..
abaikan ketembaman ku ok. ni kite nak cakap psl kulit je..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ok itu cerita salah seorang pengguna produk2 dari bahan semulajadi. Seperti kata beliau lebih baik kulit rosak sbb tak pakai skincare daripada guna skincare yang mengandungi pelbagai bahan kimia yang bawa kesan sampimgan untuk jangkamasa  panjang. Namun ini sekadar perkongsian, pilihan sentiada ditangan kita...buat lah pilihan yang terbaik. Sampai jumpa lagi!

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX