Monday, November 12, 2012

Vitamin Bantu Kuruskan Badan Khas Buat Ibu Menyusu

Sejak mengikuti program penurunan berat badan yg selamat kira 10 bulan yg lalu tersa syok bila jumpa kwn2 lama atau sedara mara yg lama tak jumpa sbb rata2 mereka akan cakap "Eh nampak kuruslah...diet ke?" atau " Kau kuruslah...amik produk apa eh???" kalau anda seorang wanita pasti akan tersenyum happy bila dgr cakap2 yg sebegini kan??? Sapa yg tak suka kalau dipuji betul tak??

Buat pengetahuan anda ramai wanita diluar sana yg berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan apa yg saya amalkan ini, dan yg bestnya ramai dikalangan mereka2 itu ibu2 menyusu. Tak percaya bf mum boleh ikuti progaram diet??? Mari saya kongsikan kerana saya juga ibu yg menyusu dan sekarang masih menyusukan anak saya yg sudah berusia 2 tahun. 

Ini dia apa yang sedang hangat diperkataka ibu2 diluar sana, SET KURUS EKSKLUSIF UNTUK IBU MENYUSU. Set ini mmg sesuai utk ibu2 yg menyusukan bayi kerana:_

1. Tidak mengganggu pengeluaran susu ( tapi make sure minum air masak byk2 ok)
2. Tidak memberi kesan sampingan kepada bayi ( xde kesan anak kurus sama mcm mak...hehe)
2. Membanyakkan susu ibu sambil menguruskan badan ibu ( hah bestkan??)

SET KURUS INI adalah rangkaian vitamin2 yg membantu dalam menurunkan berat badan dari sumber yg semulajadi, makan ia tiada kesan samping! Set ini terdiri daripada:-

1. Vitalea - meningkatkan metabolisme dan membantu memproses karbohidrat dan mengurangkan rasa lapar. Multivitamin terbaik dunia ini membekalkan nutrien lengkap yg diperlukan oleh orang dewasa. 

2. Alfalfa - Salah satu proses penting dalam menurunkan berat badan ialah detoks. Alfalfa berfungsi menyingkirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa juga mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol! 

3. Omega Guard - Omega Guard - Mengawal paras kolestrol dalam badan, memelihara jantung serta memperbaiki aliran darah, menghalang pengecutan saluran darah ( halang ejakulasi pra matang), membantu merembeskan prostaglandin. Penting bagi ibu2 menyusu sebagai sumber DHA dan EPA untuk bayi yg menyusu bagi menyokong perkembangan otak, sendi dan mata.

4. Lecithin - Untuk pecahkan lemak yang sedia ada dan baru ada hehe saya pilih lecithin kerana ia selamat untuk bf mum mcm saya. Lagipun lecithin bukan sahaja "pengimulsi lemak yang terkemuka" tetapi berfungsi dalam merendahkan kolestrol dalam darah. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

5. ESP: Ia adalah sumber protein yang penting untuk membina sel terutamanya bila kita sedang menurunkan berat badan dan juga memberi rasa kenyang. Ia juga membantu dalam menghasilkan susu yang pekat, lemak berkrim...dan milk booster terbaik dari shaklee.

Nak cuba??? Memang berbaloi badan kurus, susu banyak, anak sihat ibu menawan.....oh lupa suami sure senyum sampai telinga!!!

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

Salam Ceria,
Aniszzddin




No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX