Saturday, December 1, 2012

8 Sebab Collagen Powder Shaklee terbaik!

Terdapat banyak produk collagen yg berada dipasaran sehinggakan dlm kopi pun ada collagen ni. Tapi sebagai pengguna penting untuk kita tahu apa yg masuk dalam badan kita sbb kita cuma ada satu badan je takde spare so kalau rosak yg satu ni mana nak cari ganti kan???? (^___ ^). maka disini saya kongsikan 8 ciri2 collagen yang terbaik untuk menjadi pilihan.

8 panduan Memilih Kolagen yang baik.


1. Lebih baik pilih dl bentuk makanan @ cecair berbanding kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine saiz mmbantu penyerapan yg baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yg di ambil up to 100% diserap & memberi effect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yg unggul & boleh mengunci kelempaban yg berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yg tinggi utk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex utk membantu sintesis @ pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi 

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yg merangsang pembentukan asid hyaluronic yg memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dgn serat yg elastin.

8. Pastikan ia SELAMAT & TIDAK BERTOKSIN

Sumber : Nurul Aula A'Akif Fadzilenat


Dibawah ni pula ialah ciri2 Shaklee Collagen Powder, baca sampai habis dan anda akan faham kenapa saya kata Collagen Powder Shaklee adalah yang terbaik.

Diperbuat dari sumber kolagen terbaik ~ Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 


Penyerapan unggulMolekul kolagen Shaklee sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Keberkesanan yg maksimum dgn campuran 7 ramuan utama utk meningkatkan keberkesanannya ~ Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan (mengandungi glucosamine utk kesihatan sendi) , Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Sentiasa selamat, berkesan & semulajadi ~ Dan yang paling utama, ramuan serbuk kolagen adalah 100% tulen, semulajadi, selamat, tiada gula, tiada bahan pengawet dan pewarna.



Semoga perkongsian saya ni blh dijadikan panduan jika anda ingin mencuba mengambil collagen sebagai makanan tambahan(supplement). Ingat badan kita ni ada satu je, jadi penting untuk kita ambil tahu apa yg kita makan atau guna untuk badan kita!!! 

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi sayaaniszzddin@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-6088399 | add saya di FBanisvitashop untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage anisvitashop untuk tips kesihatan/kecantikan. 

*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

2 comments:

  1. brp harga?macam mn pengambilan,campur dlm air ke?pregnant blh amik jgk ke?

    ReplyDelete
  2. Azimah dear, harga promosi bulan Dec ni hanya RM 238 sekotak, harga biasa RM 298. Jinat RM 60. Boleh dicampur dgn apa2 jua minuman kegemaran kecuali kopi dan teh, saya campur dgn ESP. Ibu hamil dan ibu menyusu tak digalakkan ambil(makan). Tapi boleh dijadikan masker, hasilnya hebat juga, muka jadi tegang, glowing aje. Saya ada resepi maskernya dan cara nak jimat guna kolagen ni buat masker :D!

    ReplyDelete