Thursday, May 17, 2012

Weight Gain


Kita biasa dengar orang nak kurus tapi sebenarnya ada juga orang nak gemuk. Kalau tak takkan lah kat Watson dan farmasi2 lain ada jual produk "weight gain" kan? So kalau nak gemuk nak kena amik suppliment apa ek??? Saya share disini, antara suppliment yang membantu anda menambahkan berat badan ialah

Mealshakes (klik untuk lebih info)

• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli


• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.


B Complex (klik untuk lebih info)

Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga. Bila ini terjadi anda akan cepat lapar dan selera makan naik so secara tak langsung berat badan akan naik.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.---stress merupakan punca kulit jadi berjerawat, kusam dan lesu
Mengelakkan sembelit.
Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan masalah kulit kering, kulit berdebu, dermatitis, berkedut, jerawat, ruam, rambut gugur dan kuku rapuh.

Vitalea (klik untuk lebih info)

Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

JADUAL TAMBAH BERAT

Pagi (Sarapan) :

Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2.janji mesti ada daging/ayam/telur/ikan)

Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)

Mkn B Complex (1bji).Vitalea 1bji (dgn plain water bukan dgn susu)



Brunch :

Makan roti, Minum susu 1 gelas



lunch:

Makan siang-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..



Tea time :

Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)



Makan Malam:

(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn).

Mkn vitalea 1 biji lagi 10 minit sebelum tidur :

Makan roti sekeping.Minum susu 1 gelas



RULES

exercise sehari 10 minit paling kurang..drink lots of wtr of course

Semoga apa yanga saya share dapat membantu anda. Jika berminat untuk dapatkan produk diatas call/sms saya 0126088399 atau email:aniszzddin@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX