Thursday, April 26, 2012

Basic H - Menghalau cicak, lipas dan semut!

Ha selalaunya saya cerita pasal vitamin kan? hari ni nak cerita pasal Cecair Magic yang mempunyai 1001 kegunaan a.k.a BASIC H. Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960... cube kire dah brape tahun dah.. hmm jadi tak hairanlah jika ia glamour dikalangan pengguna2 setia produk shaklee ni. Memang bagus dan berbaloi sbb ianya ada 1001 kegunaan.


Saya kongsikan disini pengalaman kak N yang merupakan pengguna tegar produk shaklee selama belasan tahun. Ini apa yang dikongsikan oleh beliau

1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampin pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Haa.. tu baru 12... Kalau nak diikutkan ada 1000 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi 988 kegunaan yang anda boleh cuba........ saya pun tgh cuba Basic H ni. Eksperimen pertama saya ialah menghalau cicak, semut dan lipas dari rumah saya. Memang berkesan. Minggu lepas saya introducekan kat salah sorang cuatomer saya sbb dia pun ada masalah dengan cicak yang sangat banyak dirumahnya dan ini feedback dari beliau:

Salam, saya nak kasi tau awak yang product mencuci seribu satu macam tu telah pun saya cuba. sekarang lipas, cicak2 dan semut dirumah saya sudah berkurangngan sangat. masuk hari ne dah seminggu saya guna result nya bagus sekali.
terima kasih kerana introducekan product tu kepada saya.


Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda nnt saya share pula testimoni mereka yang guna Basic H ni bila anak demam,halau kutu kat kepala,kulit melecur dan ruam2 dalam entry yang akan datang.

Jika anda ingin dapatkan Basic-H pada harga istimewa sila sms/call saya anis 0126088399 atau email: aniszzddin@gmail.com

Salam Ceria,
Aniszzddin



No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX