Wednesday, April 18, 2012

Alfalfa - Bantu atasi sakit sendi

ALFALFA tapi emak saya panggil fafa je.... hehe bukan fara fauzana hot fm yer. Ok bercerita pasal alfalfa ni sebenarnya saya nak berkongsi tentang pengalaman ibu saya mengamalkan alfalfa ni dah sebulan setengah. Semuanya bermula bila saya tengok emak saya sembahyang duduk atas kerusi, so saya tanya kenapa mak sakit kaki ke? Dia jawab, lutut mak sakit dan tumit rasa mencucuk-cucuk bila berdiri lama sbb tu mak sembahyang duduk. So saya pun bg dia try ALFALFA sbb saya tahu salah satu fungsi alfalfa menghilangkan sakit sendi. Emak saya mmg seorang yang sangat disiplin bab2 menjaga kesihatan dan kebersihan diri ni. Dia ikut aturan makan yang saya bagi. Dua minggu lepas tu dia tunjuk kat saya yang tumitnya dan boleh dihentakkan ke lantai dah tak sakit lagi. Lututnya pun dah boleh dibengkokkan dah tak berapa sakit, berjalan pun dah laju. Selepas sebulan setengah ni dia kata dia dah boleh sembahyang macam biasa sakit kat lutut tu tinggal sikit2 jer. ALHAMDULILLAH syukur dengan izin Allah kesihatan emak saya semakin baik. Sebenarnya banyak lagi khasiat Alfalfa ni sbb tu dia digelar tumbuhan yang mempunyai 1001 khasiat. Berikut antara khasiat lain alfalfa.


Khasiat daun alfalfa :

-Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Melegakan sakit sendi dan belakang.
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid.
-Merawat arthitis
-Bagus untuk elergi dan ekzema
-Merawat asma
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah
pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE

PERBEZAAN ALFALFA jenama Shaklee: Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

Saya juga mengamalkan alfalfa. Nantikan testimoni dari pengamal alfalfa dalam entry saya yang akan datang.

Salam ceria,
aniszzddin

2 comments:

  1. Salam, saya nak kasi tau awak yang produck mencuci seribu satu macam tu telah pun saya cuba. sekarang lipas, cicak2 dan semut dirumah saya sudah berkurangngan sangat. masuk hari ne dah seminggu saya guna result nya bagus sekali.
    terima kasih kerana introducekan product tu kepada saya.
    cheers

    ReplyDelete

Blog Archive

Blog List

SHOUTBOX